Asukkaalle

Meille et ole nimetön asiakas, vaan laatukotisi arvokas asukas.
Haluamme kohdata sinut henkilökohtaisesti, jotta viihtyisä kotisi
ja laadukas palvelumme jopa ylittäisivät toiveesi.

Tältä sivuilta löydät tarpeellista tietoa vuokrasuhteesi aikana. Löydät vastauksia kysymyksiisi myös usein kysytyt kysymykset -sivulta.

Asuminen

Asukkaiden lukumäärän muutos

Muistathan ilmoittaa henkilöluvun muutoksista aina sekä huoltoyhtiöön että vuokranantajalle.

Mikäli huoneistosta muuttaa pois henkilö, jonka nimissä vuokrasopimus on yksin tai yhdessä toisen asukkaan kanssa, tulee poismuuttajan aina irtisanoa itsensä kirjallisesti.

Mikäli poismuuttava asukas ei irtisano itseään, vastaa poismuuttanut asukas edelleen vuokrasopimuksen mukaisista velvoitteista yhteisvastuullisesti huoneistoon asumaan jääneen asukkaan kanssa. Yhteisvastuullista vuokralaista ei vapauteta vuokrasopimuksen mukaisista velvoitteista, ennen kuin vuokranantaja on tarkastanut, ovatko vuokrasopimuksen mukaiset velvoitteet täytetty. Mikäli vuokrasopimuksen mukaiset velvoitteet on täytetty poismuuttavan asukkaan vuokravastuun päättyessä, vuokrasopimus siirretään asumaan jäävän vuokralaisen nimiin.

Jos asuntoon muuttaa lisää henkilöitä, ilmoitathan siitä aina vuokranantajalle ja huoltoyhtiöön pikimmiten.

Asunnon sisustaminen

Sisustaessasi asuntoa on hyvä pitää mielessä, että poismuuttaessasi sellaiset jäljet, joita ei voida tulkita normaaliksi asumisesta johtuvaksi kulumiseksi, saatetaan korjata ja kulut pidättää vakuudestasi. Näitä ovat mm.

 • huomattava määrä reikiä seinässä (esim. Lack-hyllyjen tai vastaavien, taulutelevisioiden ja kotiteatterin kaiuttimien seinäkannakkeet)
 • lyöntiankkurit seinissä tai katossa (poistosta tulee pahat jäljet)
 • johtokourut liimattuna tapettiin (tapetti repeää kouruja poistettaessa)
 • reiät seinien läpi (esim. antennijohdon veto viereiseen huoneeseen)
 • satelliittiantennien kannakkeiden kiinnitysjäljet parvekkeella
 • lattiamateriaalin rikkoutuminen esim. kalusteiden siirtelystä
 • leuanvetotangon rikkomat ovenkarmit

Lisätietoa hyvään vuokra-asumiseen saat monien ohjeiden muodossa täältä:

http://www.vuokranantajat.fi/oppaatjasuositukset/

Remonttipaketti

Kohteet, jotka ovat jo hieman nähneet elämää, on mahdollista saada tarvikkeita asunnon ehostamiseen.

Ota yhteyttä isännöitsijään isannointi@suomenlaatuasunnot.fi, jos olet kiinnostunut remonttipaketista.

Tarjoamme taloon sopivat alkuperäiset maalit ja tarvikkeet, työstä vastaa vuokralainen itse. Maalauksella sinun on mahdollista tehdä asunnosta pienellä vaivalla oman näköisesi koti. Tarvittaessa myös muita materiaaleja on tapauskohtaisesti saatavilla.

Sälekaihtimet

Mikäli haluat asuntoon sälekaihtimet ota yhteyttä vuokranantajaan, niin sovitaan asiasta. Ikkunoiden väliin asennettavat kaihtimet jättävät karmilistoihin reiät, joten ne tulee jättää ehjänä paikalleen. Kaihtimia ei tule kiinnittää ikkunoiden karmilistoihin ja kaikki asennuksesta aiheutuneet jäljet tulee peittää muuttaessasi pois asunnosta. Emme lunasta kaihtimia tai osallistu niiden hankintakustannuksiin.

Vuokranmaksu

Vuokranmaksua varten saat vuokramaksuerittelyn vuokrasopimuksen allekirjoituksen yhteydessä tai postitettuna uuteen kotiisi. Vuokra maksetaan samalla viitenumerolla joka kuukausi. Uusi erittely lähetetään vain, jos tietoihin tulee muutoksia. Viitenumero on henkilökohtainen, ja se pysyy samana niin kauan, kun olet asukkaana.

Muista aina maksaessasi käyttää viitenumeroa, niin maksusi kohdistuu oikein. Muistathan toimittaa Kelaan viitenumeron asumistukiasioissa ja myös muissa tukiasioissa.

Eräpäivä

Vuokranmaksun eräpäivä on kunkin kuukauden 2. arkipäivä.
Maksupäivän muuttaminen esimerkiksi palkkapäivän mukaan on mahdollista: voit lähettää vuokravalvontaamme kirjallisen maksupäivänmuutoslomakkeen.
Maksupäivänmuutos-lomake (PDF)

Sovittu maksupäivän muutos raukeaa ilman erillistä ilmoitusta, mikäli suoritus ei kirjaudu vuokranantajan tilille sovittuna maksupäivänä.

Maksumuistutukset lähetetään kunkin kuukauden 15. päivä. Jos sinulla ei ole maksusopimusta etkä ole 15. päivään mennessä maksanut vuokraa, lähetetään sinulle postissa maksuhuomautus. Vuokranmaksun myöhästymisestä kannattaa ilmoittaa heti vuokravalvontaan. Jos vuokra kuitenkin myöhästyy vain muutaman päivän, ei yhteydenottoa tarvita.

Jos taas vuokria on rästissä enemmän kuin 1 kk, tulee sinun välittömästi olla yhteydessä vuokravalvontaan. Mikäli vuokranmaksu viivästyy asukkaan sairauden, työttömyyden tai muun vastaavan hänestä riippumattoman syyn vuoksi, tulee asukkaan ilmoittaa siitä vuokravalvontaan ja tehdä maksusopimuksen vuokravalvonnan kanssa.

Viivästyskorko on valtiovarainministeriön vuosittain vahvistama korko. Viivästyskorko laskutetaan maksuhuomautusten yhteydessä tai erillisellä korkolaskulla. Maksupäivän siirto ei poista oikeutta periä eräpäivästä enemmän kuin kolme päivää myöhässä olevilta suorituksilta viivästyskorkoa.

Omatoiminen asunnon hoito

Huoneistossa ilmenneistä vioista ja puutteista tulee ilmoittaa välittömästi vuokranantajalle. Pienemmissä asioissa ota yhteyttä huoltoyhtiöön, suuremmista asioista päättää isännöitsijä.

Esimerkiksi vuotavat hanat ja wc, jääkaapin, pakastimen ym. toimintahäiriöt, ilmastoinnin tai patterien häiriöt, piha-alueen hoitoon liittyvät asiat, pienet korjaukset ym. kannattaa ilmoittaa suoraan huoltoyhtiöön. Vikailmoituksia voi tehdä useimmilla huoltoyhtiöillä myös internet-sivujen kautta.

Jos taas kyse on vakavammista tai suuremmista ongelmista, ota yhteyttä suoraan vuokranantajaan.

Huoneiston varusteet

Mikäli uusi vuokralainen lunastaa edelliseltä vuokralaiselta pesu- tai astianpesukoneen ja se jää asuntoon, tehdään tästä vuokranantajan kanssa liite vuokrasopimukseen. Laite kytkentöineen ja asennuksineen siirretään uuden vuokralaisen omistukseen ja vastattavaksi.

Vuokranantaja toteaa, ettei kyseinen varuste kuulu huoneiston varustukseen eikä ole vuokranantajan omaisuutta. Vuokranantaja ei vastaa varusteesta / kalusteesta / laitteesta tai sen kytkennöistä / asennuksista.

Vuokralainen ei saa ryhtyä valaistuksen lisäasennuksiin ilman vuokranantajan lupaa.

Koneet ja laitteet

Pakastin tulee sulattaa säännöllisesti, vähintään pari kertaa vuodessa. Pakastimen sulattaminen vähentää myös sähkönkulutusta. Jääkaapin taustat kannattaa puhdistaa säännöllisesti pölystä.

Jos asennat oman astianpesukoneen huoneistoon, tulee asennus antaa ammattilaisten tehtäväksi. On hyvä muistaa, että väärin asennettu pesukone saattaa aiheuttaa vesivahingon. Suosituksena on asettaa myös suojakaukalo astianpesukoneen alle vuodon varalle. Asukas vastaa aina oman omaisuutensa aiheuttamista vahingoista, kuten pesukoneen vesivuotovahingoista. Sinun tulee säilyttää alkuperäinen keittiökalusteisiin kuuluva kaappi, joka tulee pois muuttaessa asentaa takaisin. Kun irrotat astianpesukoneen, huolehdi tulo- ja poistoletkuliitäntöjen tulppaaminen, ettei satu vesivahinkoa. Asuntoon jätetty pesukone toimitetaan kierrätykseen huoltoyhtiön toimesta ja kulut pidätetään poismuuttavan asukkaan vakuudesta.

Muista sulkea pesukoneiden hanat heti käytön jälkeen. Älä koskaan jätä käynnissä olevaa konetta ilman valvontaa. Ilmanvaihtoventtiilit tulee puhdistaa säännöllisesti, jotta ilmanvaihto toimii kunnolla. Venttiileitä ei saa tukkia eikä poistaa, ja niiden säätöihin ei saa tehdä muutoksia. Liesituulettimen rasvasuodatin tulee puhdistaa säännöllisesti sekä ilmanvaihdon että paloturvallisuuden vuoksi.

Pattereita (tai lattialämmitystä) ei koskaan saa kytkeä pois päältä, varsinkaan kylpyhuoneesta. Kylpyhuoneessa patterien tehtävä on kuivattaa kosteat tilat mahdollisimman nopeasti, mikä ehkäisee kosteusvaurioita. Kylpyhuoneen ihanteellinen lämpötila on noin 21-23 astetta ja muualla asunnossa 19-22 astetta. Liian korkea asunnon lämpötila heikentää sisäilman laatua. Yhden asteen pudotus lämpötilassa vastaa viiden prosentin säästöä lämmityskustannuksissa.

Pitkäkestoinen tuulettamien ei ole tarpeellista, vaan se hukkaa ainoastaan lämpöä.

Rasvaa tai ruoan tähteitä ei saa laskea viemäriin. Viemärijärjestelmä saattaa tukkeutua, jos sinne heitetään sinne kuulumatonta jätettä. Esimerkiksi terveyssiteet, tamponit, vaipat aiheuttavat helposti tukoksia.

Vesilukko kannattaa puhdistaa säännöllisesti, varsinkin jos veden virtaus viemäriin on hidastunut. Vesilukot saattavat myös kuivua, jos olet pitkään pois kotoa esimerkiksi lomamatkan aikana. Silloin kannattaa kaataa lavuaariin vettä.

Vuotavat hanat ja WC-säiliö kuluttavat suuria määriä vettä, vaikka vuoto näyttäsikin olevan pieni. Jatkuva tiputtelu voi kuitenkin olla satoja litroja vuorokaudessa, mikä aiheuttaa huomattavasti turhia kustannuksia taloyhtiölle. Kannattaa tarkkailla erityisesti WC-säiliötä vuotojen varalta. On erittäin tärkeää ilmoittaa pienistäkin vuodoista heti huoltoyhtiölle.

Asukas ei saa tehdä asunnon sähkölaitteisiin mitään muutoksia. Esim. kattopistorasian irrotus ja takaisin asennus ovat luvanvaraisia sähkötöitä. Kaikkien asunnon kattopistorasioiden kansien ja koukkujen tulee olla asianmukaisesti paikoillaan pois muutettaessa.
Liesituulettimia ei saa vaihtaa itse, useissa kohteissa liesikuvussa ei ole omaa moottoria, vaan sen kautta ohjataan koko asunnon ilmanvaihtoa. Tällaisen kuvun tilalle ei saa asentaa puhaltimella varustettua liesituuletinta.

Lämmitysohje (PDF)

Autopaikka

Jos haluat vuokrata autopaikan, ota yhteyttä vuokraukseemme:
info@suomenlaatuasunnot.fi

Lähes kaikissa kohteissamme yhtä asuntoa kohden on varattu vähintään yksi autopaikka. Joskus tilanne saattaa kuitenkin ruuhkautua, ja saatat joutua odottamaan autopaikan vapautumista jonottamalla. Myös kakkospaikan saaminen on mahdollista, jos vapaita paikkoja on tarjolla. Autojen pysäköinti on sallittua vain niille merkityille paikoille.

Mahdolliset vieraspaikat on tarkoitettu ainoastaan vieraille. Yleisen turvallisuuden ja viihtyvyyden vuoksi myös pysäköintialueilla tulee noudattaa alhaisia nopeuksia ja yhteisiä järjestyssääntöjä.

Lemmikit

Lemmikkejä saa pitää huoneistoissa, jos sitä ei ole erikseen kielletty vuokrasopimuksessa ja lemmikeistä ei aiheudu häiriötä muille asukkaille. Asukas vastaa normaalista asumisesta poikkeavasta kulumasta, esimerkiksi raavitut listat tai tapetit. Lemmikkieläimiä ei saa pitää vapaana piha-alueella, eikä koirien haukkuminen saa häiritä muita naapureita. Lemmikin ulkoiluttaja on velvollinen korjaamaan lemmikkinsä jätökset pihapiiristä.

Kotivakuutus

Vuokranantaja on vakuuttanut kiinteistön, mutta asukkaalla tulee olla oma koti- ja vastuuvakuutus irtaimistolleen.

Esimerkiksi vuokralaisen omistaman astianpesukoneen aiheuttaman vesivahingon kustannukset vakuutusyhtiö voi periä vahingon aiheuttajalta eli asukkaalta. Kotivakuutus on suoja tällaisten arvaamattomien tapahtumien varalle.

Jätehuolto

Kiinteistön jätepiste on normaaleja talousjätteitä varten. Jätepisteelle kuulumattomia esineitä kuten huonekaluja/elektroniikkalaiteita ei saa jättää jätepisteeseen. Noudatathan myös lajitteluohjeita. Muuton yhteydessä jätepisteeseen, parvekkeelle tai varastoon jätetyistä sinne kuulumattomista esineistä peritään kaatopaikkamaksut asukkaan vakuudesta. Kodin sähkö- ja elektroniikkatavaran saa viedä maksutta kunnallisiin keräyspisteisiin.

Sähkö- ja elektroniikkaromun kaikki keräyspisteet löytyvät internetistä www.serty.fi

Loppusiivous

Kun muutat pois asunnosta, muistathan siivota sen hyvin, niin uuden asukkaan on mukava muuttaa uuteen kotiinsa.

Tyhjennä huoneistosta kaikki tavarasi, myös kellarista, parvekkeelta, varastoista ja piha-alueelta. Siivoa huoneisto, varastotilat ja parveke perusteellisesti. Imuroi ja pyyhi lattiat, pyyhi pinnat, ovet, kaapit, hyllyt ym. Vuokranantajalla on oikeus pidättää vakuudesta tai laskuttaa asukkaalta puutteellisesti tehty loppusiivous.

Huoneisto yleisesti

 • lattian imurointi ja pesu
 • ovien, seinien, kaappien, hyllyjen, laatikoiden, ovenpielien ja pintojen pyyhkiminen
 • ilmanvaihtoventtiilien puhdistus
 • varastotilojen, piha-alueen ja parvekkeen tyhjennys sekä siivous
 • ikkunoiden pesu sisä- ja ulkopuolelta. Kovalla pakkasella ulkolasia ei voi pestä.

Keittiö:

 • lieden ja uunin pesu myös sivulta ja takaa. Samoin kalusteet ja lattia lieden takaa.
 • uuniritilöiden ja peltien puhdistus
 • jääkaapin ja pakastimen sulatus ja puhdistus (varo, etteivät sulatusvedet valu lattialle)
 • liesituulettimen puhdistus
 • tiskipöydän ja altaiden puhdistus
 • roska-astioiden pesu
 • kaappien, laatikoiden ja pintojen pyyhkiminen sisä- ja ulkopuolelta
 • leikkuulautojen puhdistus

Kylpyhuone ja sauna:

 • saunan lauteiden ja lattian pesu
 • lattiakaivon puhdistus
 • WC:n ja lavuaarin pesu
 • peilien ja muiden pintojen pesu
 • seinien ja lattioiden pyyhkiminen
 • pyykkikaapin puhdistus

Lisäksi muistettavaa:

 • muista tulpata astianpesukoneen tulo- ja poistoputki kiinni vesivahingon välttämiseksi
 • muista tulpata myös pyykinpesukoneen tulo ja poistoputket
 • jätä seinissä olevat pistorasian kannet sekä katon valaisinpistokkeet ym. paikoilleen
 • jätä kodin kansio / kodinkoneiden käyttöohjeet huoneistoon
 • vie omat vanhat kodinkoneet/ huonekalut paikkakuntasi kaatopaikalle (osoite löytyy kunnan www-sivuilta)
 • muista irtisanoa/siirtää sähkö-/internet-sopimuksesi sekä kotivakuutuksesi
 • tee osoitteenmuutos www.muuttoilmoitus.fi
 • Muista myös irtisanoa ja vapauttaa autopaikkasi! Pistokepaikan/hallin avaimet/kaukosäätimet on palautettava huoneiston avainten yhteydessä.

Huoneistotarkastus

Ota yhteyttä huoltomieheen ennen poismuuttoa ja sovi tarkastusajankohta. Tee muuttoilmoitus myös huoltoyhtiöön (kirjallisena tai huoltoyhtiön internet-sivujen kautta).

Huoltomies tekee huoneistotarkastuksen, kun asunto on tyhjä ja siivottu ja laatii huoneistotarkastusraportin, jonka vuokranantaja tarkastaa. Asukkaan kannattaa olla paikalla lopputarkastuksessa.

Palauta kaikki asuntoosi liittyvät avaimet sovitulla tavalla. Älä koskaan luovuta avaimia suoraan uudelle asukkaalle. Jos avaimia on kadonnut, sarjoituskustannukset joudutaan perimään asukkaalta. Ota heti yhteyttä isännöitsijään, jos avaimia puuttuu! Uuden asukkaan tulee reklamoida puutteista vuokranantajalle viipymättä valokuvien kera.

Sopimusasiat

Muuttoilmoitukset

Muuttoilmoitus kannattaa tehdä hyvissä ajoin, niin saat postisi heti oikeaan osoitteeseen. Muuttoilmoituksen voi tehdä soittamalla valtakunnalliseen palvelunumeroon 0295 535 535 (24h/vrk) tai verkossa www.muuttoilmoitus.fi .

Muuttoilmoituslomakkeita saa myös posteista. Muuttoilmoitus vaikuttaa mm. asumistuen saamiseen.

Muuttoilmoitus huoltoyhtiölle kannattaa tehdä heti muuton jälkeen. Ilmoituksen voit jättää joko kirjallisena tai huoltoyhtiön internet-sivuilla. Huoltoyhtiö kirjaa tietosi talonkirjaan ja tulee vaihtamaan nimet postiluukkuusi. Huoltoyhtiöstä saat tarvittaessa talonkirjaotteen. Huoltoyhtiön yhteystiedot löydät talosi ala-aulasta ilmoitustaululta.

Sähkösopimus

Jokainen asukas vastaa omasta sähkönkulutuksestaan. Asukkaan tulee tehdä oma sähkösopimus energialaitoksen kanssa. Sopimus kannattaa tehdä hyvissä ajoin ennen muuttoa.

Asunnon vuokraaminen

Voit täyttää tiedot asunnon vuokraamiseksi sähköisesti.

Täytä asuntohakemus

Vuokrasopimuksen irtisanominen

Täytä irtisanomusilmoitus

Irtisanominen tulee tehdä aina kirjallisesti.

Huom! Sähköpostiviestiä ei yksistään kelpuuteta irtisanomisilmoituksena.

Irtisanomisaika on yksi (1) kuukausi, joka lasketaan kuluvan kuukauden viimeisestä päivästä alkaen. Jos vuokrasopimus on tehty useamman kuin yhden henkilön nimellä, täytyy myös irtisanomisilmoituksessa olla kaikkien vuokralaisten nimet ja allekirjoitukset. Muistathan ilmoittaa tilinumerosi vakuuden palautusta varten.

Avo- ja avioerotilanteissa vuokralaista ei vapauteta yhteisvastuullisista velvoitteista ennen irtisanomisajan päättymistä. Mikäli vuokrarästejä tai muitakaan velvoitteita ei ole suorittamatta ja toinen puoliso jää asumaan edelleen, vapautuu poismuuttava irtisanomisajan jälkeen vastuusta. Vakuutta ei poismuuttavalle palauteta, koska vakuus on huoneistokohtainen. Suosittelemme huollon suorittamaa huoneistotarkastusta myös näissä tilanteissa, kun toinen muuttaa pois. Tarkastuksesta voi sopia talon huoltoyhtiön kanssa. Yhteystiedot löytyvät asukaskansiosta sekä talon ilmoitustauluilta.

Maksupäivän muutos

Mikäli haluat sopia vuokrasi eräpäivän muutoksesta, täytä oheinen lomake ja toimita se vuokranantajalle allekirjoitettuna sähköpostiin info@suomenlaatuasunnot.fi .

Maksupäivän muutos (PDF)

Vuokrasopimuksen irtisanominen kuolintapauksessa

Vuokralaisen kuoleman jälkeen, vuokrasuhde pysyy voimassa entisin ehdoin. Vuokralaisen kuolinpesä on vastuussa vuokraehtojen täyttämisestä (vuokranmaksusta, huoneiston hoidosta jne). Vuokranantaja ei voi vuokralaisen kuoleman perusteella irtisanoa sopimusta vaan kuolinpesän pitää joko irtisanoa vuokrasopimus vuokraehtojen mukaan tai jatkaa vuokrasopimusta.

Jos vuokralainen on tehnyt vuokrasopimuksen yhdessä asuinkumppanin, avopuolison tai puolisonsa kanssa kuuluu irtisanomisoikeus kuolinpesälle ja elossa olevalle vuokralaiselle yhteisesti.

Mikäli vuokrahuoneistossa asuva perheenjäsen haluaa jatkaa vuokrasuhdetta, on asiasta ilmoitettava kirjallisesti vuokranantajalle viimeistään kolmen kuukauden kuluessa kuolinpäivästä.

Mikäli kuolinpesä ei halua jatkaa vuokrasopimusta pitää kuolinpesän irtisanoa vuokrasopimus kirjallisesti vuokranantajalle. Irtisanomislomakkeen pääset täyttämään tästä.

Irtisanomisilmoitukseen tarvitaan kaikkien kuolinpesän osakkaiden allekirjoitus tai valtakirja. Liitteeksi menehtyneet vuokralaisen kotipaikan virkatodistus josta ilmenee vuokralaisen kuolinpäivä. Todistuksen voi pyytää maistraatista.

Irtisanomisen jälkeen vuokrasopimus päättyy vuokraehtojen mukaisesti.

Turvallisuus

Avaimet

Muuton yhteydessä saat kaikki asuntoon kuuluvat avaimet. Vakuusmaksu tulee olla maksettu ennen kuin noudat avaimet. Maksun voi suorittaa nettipankissa. Ota kuitti mukaasi, kun noudat avaimet. Kuitissa tulee näkyä arkistointitunnus.

Mikäli avaimia häviää asumisen aikana, ota heti yhteyttä isännöitsijään. Avaimista tulee pitää erityisen hyvää huolta, sillä avainten kadotessa sarjoituskustannukset joudutaan perimään vuokralaiselta.

Turvallisuutesi vuoksi avaimista pidetään tarkkaa kirjaa. Varmistamme tällä, että edellinen asukas on poismuuton yhteydessä palauttanut kaikki avaimet. Jos kaikkia avaimia ei palauteta, tehdään huoneistoon sarjoitus. Sarjoituskustannuksista vastaa poismuuttanut asukas.

Järjestyssäännöt

Huomaavaisuus naapureita kohtaan on varsinkin kerrostaloasumisessa tärkeää. Asukkaiden yleisen viihtyvyyden ja naapurisovun säilyttämisen kannalta on tärkeää, että kaikki noudattavat yhteisiä järjestyssääntöjä.

Uusille vuokralaisille annetaan järjestyssäännöt vuokrasopimuksen solmimisen yhteydessä.
Jokaisella asukkaalla on oikeus rauhalliseen ja viihtyisään asuinympäristöön. Jos kuitenkin koet, että kotirauhaasi on rikottu, voit lähettää vuokranantajalle asiasta kirjallisen häiriöilmoituksen.

Häiriöilmoitus (pdf)

Palovaroitin

Palovaroitin on lakisääteinen (pelastuslaki 29§) turvalaite, jonka hankinnasta, asentamisesta ja toimintakunnossa pitämisestä vastaa vuokralainen.
Asunnon jokaisen kerroksen alkavaa 60 m² kohden on oltava vähintään yksi palovaroitin.

 • esimerkiksi 65 m² kerrostaloasunnossa on oltava kaksi palovaroitinta
 • esimerkiksi rivitaloasunnossa, jossa alakerrassa on 85 m² ja yläkerroksessa 40 m²,
  tulee alakerrassa olla kaksi palovaroitinta ja yläkerrassa yksi.

Vapaat vuora-asunnot

Vapaat vuokra-asunnot Turussa ja Tampereella ⟩

Asuntohakemus

Täytä asuntohakemus ⟩